Thursday, December 1, 2016

AUNI Si Budak Bijak

Bersawang lagikan berhabuk , itu lah blog aku....makin hari makin bz...hari nie pun busy mengalahkan PM...

tp akan cuba dairi kan perkembangan anak aku...auni dah umur 4 tahun...nk masuk 5 dah...cepat masa berlalu...cakap pun dah pandai...banyak perbualan dia yg melucukan hati kami suami isteri...

1. Perbualan semalm 29hb NOV 2016, time nak tidur malam,

Ummi : Kakak tdo cepat dah lewat.
Auni : potong kuku dulu, kuku kita tercabut..
Ummi : meh ummi potong.....ok dah siapp...tdo cepat esok nk pegi sekolah buat activity
Auni : nie ader skit lagi kuku kita, kita tahan sakit, kita tak nagess....
Ummi : (*aku potong skit lg....) ok dah siap...
Auni : Ummi, nak susu lagi...
Ummi : kan dah minum sebotol, nnt kakak PU (kencing)
Auni : kita nk susu lagiiiii....
Ummi : huhuhuuh 😂 (* aku amik susu dalam botol adik letak dalam botol auni....tmbah air masak skit..malas aku nk turun bawah buat susu lg.) nah,,susu kakak...minum pejam mana yer....
Auni : Ummi...manis lah susu adik...
Ummi : (*tahu plak dia susu adikkk....padahal susu auni n adik susu yg sama) meh ummi tmbah air...
Auni : Manis lagi lah ummi...
Ummi : *tambah lagi air...
Auni : (*belum sempat minum) ummi , kita dah kenyang
Ummi : *#$%@**&%^*  ⇠ xder word nk ckp...nk gelak, ngantuk lucu semua ada....
Abah : ayoyoyoyoooooo....
Ummi : *cuim dahi auni , dah tdo sayang...aku tutup lampu, masuk toilet, tgk22 dah tdo semua....adik akif lentok awal lagi....


tiada perkara yg terindah kecuali melihat keleteah anak22 membesar,,,,Ummi sayang Kamoooo


Tuesday, March 1, 2016

KEBAHAGIAN

Aper itu bahagia...??????

ADAKAH...

bujang bersendiri itu bahagia?

kawin itu bahagia..?

punya anak itu bahagia..?

jawatan besar itu bahagia..?

tak bekerja itu bahagia..??

punya ramai kawan itu bahagia..?

tiada kawan itu bahagia.?

aper pun "bahagia" itu berbeza setiap org...

DAN AKU....
                         
                       ADAKAH AKU BAHAGIA....????????

Hanya ALLAH YG MAHA MENGETAHUI...







Wednesday, February 17, 2016

S.A.B.A.R.

aku cuba belajar menjadi seseorg yg bersabar....tapi bila aku bersabar...ader jer org buat aku hilang sabar....aku masih sabar....dan terus bersabar....

kenapa org suka sgt cari pasal ngan aku...aper aku buat dgn dorg...aku dediam di tmpat sdr...itu pun ader je org tak puas hati....

kadang22 aku pelik...jahat sgt ke aku...tp tak ckp dgn saper pun...sekadar say hai jer....tuk pun org tak puas hati...

maybe aku perlu diam terus dari bertegur sapa....tp  hrmmm.....aku bukan spesis tuh....klu dah org tersengih22 kt aku...xkan aku buat muka kelat jer...sekurang22 nyer balas sengih kerang busuk jgk...

apa pun , aku mohon pada Mu Ya Rabb agar aku dapat tukar di tempat yg lebih baikk....

dan berjumpa dgn org yg lebih dekat dgn Mu, di sini bukan jiwa Ku....

Saturday, February 6, 2016

New Life

Lama gila aku tak update... Terlalu bz dgn rumah tangga Dan kelatah anak2...kini aku dah punya 2 anak...alhamdulillah.. Dah sepasang...

Xder yang lebih membahagia kan ku selain drpd anak2 permata hati, Dan suami yg penyayang...

Skang aku otw blk kg...adik ke 2 aku nak tunang... Besar dah adik2 aku...ingat lagi masa mak n abah pegi haji...aku jaga adik2 yg masih xpaham kenapa mak n abah tglkan dorg...kini dorg dah besar...dah pandai atur kehidupan sdr....aper pun aku doakan dorg bahagia Dan berjaya dlm kehidupan dorg...

Dan kini tanggung jawab ku hanya utk anak2 permata hati ummi n abah...

Nur Auni Afrina Dan Muhammad Akif Azfar..ummi syg sgt2 para kamu ber2...semoga menjadi anak2 soleh dan solehah... Amin

For my husband...love u so many much...till jannah

Tuesday, November 18, 2014

Kerja ~~~ kerja ~~~~kerja

Nie jer aku boleh katakan.....




Tuesday, June 3, 2014

8 Hari Lagi

Auni hampir 2 tahun...Alhamdulillah berjaya jugak aku menyusu anak aku hingga umur 2 tahun...syukur YA ALLAH....

Aku start berhenti pump susu sejak sejak Auni umur 1 tahun 10 bulan...aku dah mula ajar dia minum susu formula, susu kambing produk muslim Susu Suffy.

Antibody Auni pun alhamdulillah...pelindungan dari ALLAH, Auni jarang sekali demam....

hari nie tinggal lagi 8 hari Auni perlu berhenti breastfeed 100%...hopefully...Auni tak menempek lagi memalam...isau jugakkk...skang nie menempek semakin menjadi222...isau plak akuu....boleh ke niee...aduhhh...

skang plak dah pandai bahasa kan diri dia KAKAK...hahaha..bila tanya nak adik ke takkk...kata xnak...anak dah makin besar...ummi ngan abah rasa senang hatii.....pegi sekolah (taska) pun tak nagis dahh...smpai je sekolah...hepii jerr....terus nk masuk, salam Ummi n Abah pun lupa...hehehehe....


Monday, January 6, 2014

Auni 1 Tahun 7 Bulan

Lama gilesss aku tak update dah 7 bulan...perghh...aku sangat busy bebenor skang nie...adoiii...tah lah susah nk di kabarkan....

skang dah masuk 2014, penutup 2013, berlaku perkara paling tak seronok..kompom22 perkara tak seronok tuh melibatkan duittt...huhuhu...

keter ktorg kena langgar ngan mamat indon...perghh...terbang 700++ jugak lah nak baiki keter...dah lah aku baru nk simpan skit22 utk masuk umah baru nnt...nmpk gaya nyer...masuk umah baru nnt tak der lah renovate sana sini...(ciss mcm byk duti nk buat reno22 niee....huhuhuhuu)..aper pun aku sebenarnyer tak der idea nak menulis so layan je pic anak aku ...

 alololooo...malu lak pakai tudung...perasan comel ler tewww..
 nie lah movie kegemaran anak aku...monster universiti....aku kecik22 tgk tom n jerry jer...lawan tokey yerrr...
 nie keja bapak dia...minum red bull xabis...skali anak amik isap...dahhhh.....aku pun xpenah minum red bull anak aku dah minum redbull bertuah betolllll...adoiii..
 dia pun sibuk nak exercise 
 nasib lah anak oiii...ikut ummi shoping...makan kuih jer lah klu laparrr.....hahahaha
 abis lahh...berdebu 1 umah...main bedak jerrr....nasib bedak free org kasi hadiah bersalin xabis22 ag..hahaha
 amboii...bab posing memosing...serah jer yerrr...
 auni dah besar..kenalah tolong ummi sapu sampah...
ellozzz abahh....balik karang jgn lupa beli KFC yerr....air redbull...opssss...huhuhu...

Important Date

  • Balik Kampongg....24/1/13 - 28/1/13
  • Next cucuk Auni 9 Bulan - 11/3/2013

Our MarRiage

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers

My Baby

Lilypie First Birthday tickers