Thursday, February 1, 2018

J.O.D.O.H

Hari nie paper metro, tajuk -bunuh jiran angkara bertanyakan soal jodoh...

Jodoh adalah rahsia Allah, belom kawin xder jodoh dah kawin cerai xder jodoh...tak ada aper yg nk dibanggakan dgn jodoh...

Ada org hidup single kdg2 lebih bahagia dan tenang berbanding org berpasangan..

Dalam kehidupan yg singkt nie...xder apa yg lebih indah melainkan ketenangan jiwa..

Hidup rumahtangga terlalu byk ranjau berduri..antara sabar Dan tabah kita tak punya pilihan..harungi walau berdarah air mata...apatah lagi ada nya si kecil yg baru mengenal erti dunia...

Single atau berpasangan , masing2 punya cabaran dan halangan ,yg membezakan adalah penerimaan kita...

1 perkataan yg sgt mudah tp sukar dilaksanakan "SABAR"

Semoga kita terus sabar dan sabar😥😥😥😥😅😅


Thursday, December 1, 2016

AUNI Si Budak Bijak

Bersawang lagikan berhabuk , itu lah blog aku....makin hari makin bz...hari nie pun busy mengalahkan PM...

tp akan cuba dairi kan perkembangan anak aku...auni dah umur 4 tahun...nk masuk 5 dah...cepat masa berlalu...cakap pun dah pandai...banyak perbualan dia yg melucukan hati kami suami isteri...

1. Perbualan semalm 29hb NOV 2016, time nak tidur malam,

Ummi : Kakak tdo cepat dah lewat.
Auni : potong kuku dulu, kuku kita tercabut..
Ummi : meh ummi potong.....ok dah siapp...tdo cepat esok nk pegi sekolah buat activity
Auni : nie ader skit lagi kuku kita, kita tahan sakit, kita tak nagess....
Ummi : (*aku potong skit lg....) ok dah siap...
Auni : Ummi, nak susu lagi...
Ummi : kan dah minum sebotol, nnt kakak PU (kencing)
Auni : kita nk susu lagiiiii....
Ummi : huhuhuuh 😂 (* aku amik susu dalam botol adik letak dalam botol auni....tmbah air masak skit..malas aku nk turun bawah buat susu lg.) nah,,susu kakak...minum pejam mana yer....
Auni : Ummi...manis lah susu adik...
Ummi : (*tahu plak dia susu adikkk....padahal susu auni n adik susu yg sama) meh ummi tmbah air...
Auni : Manis lagi lah ummi...
Ummi : *tambah lagi air...
Auni : (*belum sempat minum) ummi , kita dah kenyang
Ummi : *#$%@**&%^*  ⇠ xder word nk ckp...nk gelak, ngantuk lucu semua ada....
Abah : ayoyoyoyoooooo....
Ummi : *cuim dahi auni , dah tdo sayang...aku tutup lampu, masuk toilet, tgk22 dah tdo semua....adik akif lentok awal lagi....


tiada perkara yg terindah kecuali melihat keleteah anak22 membesar,,,,Ummi sayang Kamoooo


Tuesday, March 1, 2016

KEBAHAGIAN

Aper itu bahagia...??????

ADAKAH...

bujang bersendiri itu bahagia?

kawin itu bahagia..?

punya anak itu bahagia..?

jawatan besar itu bahagia..?

tak bekerja itu bahagia..??

punya ramai kawan itu bahagia..?

tiada kawan itu bahagia.?

aper pun "bahagia" itu berbeza setiap org...

DAN AKU....
                         
                       ADAKAH AKU BAHAGIA....????????

Hanya ALLAH YG MAHA MENGETAHUI...







Wednesday, February 17, 2016

S.A.B.A.R.

aku cuba belajar menjadi seseorg yg bersabar....tapi bila aku bersabar...ader jer org buat aku hilang sabar....aku masih sabar....dan terus bersabar....

kenapa org suka sgt cari pasal ngan aku...aper aku buat dgn dorg...aku dediam di tmpat sdr...itu pun ader je org tak puas hati....

kadang22 aku pelik...jahat sgt ke aku...tp tak ckp dgn saper pun...sekadar say hai jer....tuk pun org tak puas hati...

maybe aku perlu diam terus dari bertegur sapa....tp  hrmmm.....aku bukan spesis tuh....klu dah org tersengih22 kt aku...xkan aku buat muka kelat jer...sekurang22 nyer balas sengih kerang busuk jgk...

apa pun , aku mohon pada Mu Ya Rabb agar aku dapat tukar di tempat yg lebih baikk....

dan berjumpa dgn org yg lebih dekat dgn Mu, di sini bukan jiwa Ku....

Saturday, February 6, 2016

New Life

Lama gila aku tak update... Terlalu bz dgn rumah tangga Dan kelatah anak2...kini aku dah punya 2 anak...alhamdulillah.. Dah sepasang...

Xder yang lebih membahagia kan ku selain drpd anak2 permata hati, Dan suami yg penyayang...

Skang aku otw blk kg...adik ke 2 aku nak tunang... Besar dah adik2 aku...ingat lagi masa mak n abah pegi haji...aku jaga adik2 yg masih xpaham kenapa mak n abah tglkan dorg...kini dorg dah besar...dah pandai atur kehidupan sdr....aper pun aku doakan dorg bahagia Dan berjaya dlm kehidupan dorg...

Dan kini tanggung jawab ku hanya utk anak2 permata hati ummi n abah...

Nur Auni Afrina Dan Muhammad Akif Azfar..ummi syg sgt2 para kamu ber2...semoga menjadi anak2 soleh dan solehah... Amin

For my husband...love u so many much...till jannah

Tuesday, November 18, 2014

Kerja ~~~ kerja ~~~~kerja

Nie jer aku boleh katakan.....




Tuesday, June 3, 2014

8 Hari Lagi

Auni hampir 2 tahun...Alhamdulillah berjaya jugak aku menyusu anak aku hingga umur 2 tahun...syukur YA ALLAH....

Aku start berhenti pump susu sejak sejak Auni umur 1 tahun 10 bulan...aku dah mula ajar dia minum susu formula, susu kambing produk muslim Susu Suffy.

Antibody Auni pun alhamdulillah...pelindungan dari ALLAH, Auni jarang sekali demam....

hari nie tinggal lagi 8 hari Auni perlu berhenti breastfeed 100%...hopefully...Auni tak menempek lagi memalam...isau jugakkk...skang nie menempek semakin menjadi222...isau plak akuu....boleh ke niee...aduhhh...

skang plak dah pandai bahasa kan diri dia KAKAK...hahaha..bila tanya nak adik ke takkk...kata xnak...anak dah makin besar...ummi ngan abah rasa senang hatii.....pegi sekolah (taska) pun tak nagis dahh...smpai je sekolah...hepii jerr....terus nk masuk, salam Ummi n Abah pun lupa...hehehehe....


Important Date

  • Balik Kampongg....24/1/13 - 28/1/13
  • Next cucuk Auni 9 Bulan - 11/3/2013

Our MarRiage

Daisypath Friendship tickers Daisypath Anniversary tickers

My Baby

Lilypie First Birthday tickers